Гройсман розповів, наскільки зросли митні надходження

Читать на русском
У серпні відбулося зростання надходжень від роботи української митниці на 2,34 млрд грн від планових 19 млрд грн.

У серпні надходження від митних платежів перевищили планові на 2,34 млрд грн завдяки боротьбі з контрабандою та впровадженню інновацій.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Якщо в травні, коли ми заявили, що цей пріоритет для нас важливий, мали зниження сплати, всі стали чекати, що ми передумали, що в нас не вистачить сили волі, й перестали везти. Але коли зрозуміли, що ми надовго, то відразу почали завозити товари й перераховувати платежі. Вже сьогодні можна сказати, що в серпні відбулося зростання надходжень від роботи української митниці», – сказав прем'єр.

Він уточнив, що план митних надходжень у серпні перевищував 19 млрд грн, а отримано було понад 21 млрд грн.

За словами Гройсмана, в рамках реформи Державної фіскальної служби були запроваджені такі інновації, як єдине вікно та міжрегіональна митниця.

За підсумками восьми місяців цього року митні платежі до Держбюджету склали 145,52 млрд грн, перевищивши план на 5,5% і показник восьми місяців 2015 року на 17,5%.

Нагадаємо, 7 травня 2016 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв, що найближчим часом буде створено міжвідомчий мобільний підрозділ для наведення порядку на українській митниці. Підрозділ буде складатися зі 100 осіб, які контролюватимуть митників.

Як повідомлялося раніше, 25 квітня 2016 року міністр фінансів України Олександр Данилюк запевнив, що в рамках програми фінансування консалтингових послуг для реформування української митниці США нададуть 4 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: