Експерт пояснив, чому бойовики не дають відкрити КПВВ «Золоте»

Читать на русском
Проводити розмінування бойовики не поспішають, а також передавати карти мінних загороджень ані українській стороні, ані СММ ОБСЄ.

На південній стороні в районі Золотого, що на підконтрольній бойовикам території, розташована укріплена база військової техніки російсько-терористичного угрупування, через що прохід КПВВ «Золоте» неможливий.

Про це пише на сторінках «Главред» політолог, директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик, повідомляє «Слово і Діло».

«Бойовики «ЛНР» не можуть перебазувати свою базу таким чином, щоб заховати її від спостерігачів СММ ОБСЄ й забезпечити своїм артилерійським системам мобільність для обстрілів українських територій», – пише експерт.

Крім того, там немає узбіч, але є круті спуски та підйоми, й вони заміновані.

«Проводити розмінування бойовики не поспішають, а також передавати карти мінних загороджень ані українській стороні, ані СММ ОБСЄ», – додав Кулик.

Ці причини лежать в основі тактики підтримки нестабільності в районі Золотого.

Як повідомлялося раніше, 31 березня 2016 року в Луганській області був запущений у роботу єдиний автомобільний контрольно-пропускний пункт на лінії розмежування із зоною проведення АТО – «Золоте».

Однак тодішній голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука прийняв рішення закрити відкритий того ж дня контрольний пункт в'їзду/виїзду «Золоте» через обстріли з боку бойовиків. Таким чином, КПВВ не пропрацював і доби й відтоді заблокований.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: