Федеральний резерв США підтримав економіку України

Читать на русском
Цей крок сприятливо позначився на ринках – в ціні зросли акції, облігації, дорогоцінні метали й ціни на ключову сировину, зокрема нафту, а також надасть підтримку ринкам, що розвиваються, зокрема Україні.
Голова ФРС США Джанет Йеллен

Федеральна резервна система США планує лише одноразово підняти ключову ставку в 2016 році, що зберігає до кінця поточного року сприятливий прогноз для ринків, які розвиваються, до котрих належить і Україна.

Про це заявила голова ФРС США Джанет Єллен під час прес-конференції, що пройшла в середу після завершення засідання Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC), передає «Слово і Діло».

«Більшість керівників ФРС вважають, що одне підвищення ставки буде доречним цього року, ––заявила вона. – Я очікую, що якщо поточна тенденція поліпшення ринку праці збережеться й не з'являться нові ризики, ми просто будемо дотримуватися нинішнього курсу».

Цей крок був сприйнятий фінансовими ринками позитивно: в ціні зросли акції, облігації, дорогоцінні метали й ціни на ключову сировину, зокрема нафту.

Гройсман обіцяє ріст національної економікиСказано 30 травня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Для України рішення ФРС як мінімум не погіршить ситуацію, тобто має помірний оптимізм. Доларів у світовій економіці більше не стане, але й менше також. Курс долара не почне різко зміцнюватися. Принаймні доти, доки американська економіка залишається в складній ситуації млявого й нестійкого зростання», – говорить фінансовий аналітик, керівний партнер Capital Times Ерік Найман.

Як повідомлялося раніше, ФРС за підсумками засідання 20-21 вересня залишила процентну ставку за федеральними кредитними коштами (federal funds rate) в цільовому діапазоні 0,25-0,50% річних.

Нагадаємо, що реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України зріс у другому кварталі 2016 року на 1,4% порівняно з другим кварталом 2015 року, а не 1,3%, як оголошувалося в середині серпня.

Також номінальний ВВП у першому кварталі 2016 року показав зростання вперше з 2013 року й збільшився порівняно з аналогічним періодом 2015 року на 0,1% – до 453,2 млрд грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: