За «кіотські» гроші Мохник ремонтує метро і оновлює автопарк МВС

Читать на русском

В Україні наразі реалізується лише 3 проекти, гроші на які уряд отримав у рамках Кіотського протоколу.

Про це розповів на брифінгу 22 липня міністр екології та природних ресурсів Андрій Мохник, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Було ухвалено рішення про те що Державне агентство екологічних інвестицій реалізує два своїх великий проекти — це фінансування гібридних автомобілів Toyota Prius для Міністерства внутрішніх справ і модернізація вагонів Київського метрополітену», - сказав Мохник. Решта проектів, за його словами, зараз проходять перевірку фіскальними службами та Державною фінансовою інспекцією.

Наразі модернізацію вагонів а також утилізацію застарілих потягів столичної підземки здійснює Крюківський вагонобудівний завод. На це протоколом передбачено близько 900 млн гривень. Ще 120 мільйонів піде на оновлення автопарку МВС гібридними автомобілями Toyota Prius, що мають низький рівень забруднення атмосфери.

Стосовно інших проектів, за словами міністра, у відомства є серйозні сумніви щодо доброчесності багатьох фірм, які виграли тендери на їх виконання. Крім того, частина із цих проектів не може бути реалізована, оскільки об'єкти знаходяться в Криму та зоні антитерористичної операції.

Нагадаємо, 8 квітня «Слово і Діло» писало про те, що Японія може вимагати повернення грошей, які сплатила Україні відповідно до продажу квот на викиди вуглекислого газу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: