ВР зробила перший крок до створення національної системи кібербезпеки

Читать на русском
Сьогодні на засіданні Верховна Рада в першому читанні підтримала закон про основні засади гарантування кібербезпеки України.

Сьогодні Верховна Рада в першому читанні підтримала закон про основні засади гарантування кібербезпеки України.

За це рішення проголосували 235 народних депутатів, передає «Слово і Діло».

Законопроектом №2126 пропонується визначити правові та організаційні основи забезпечення захисту життєво важливих інтересів людини та громадянина, суспільства та держави, національних інтересів України у кіберпросторі, основні цілі, напрями та принципи державної політики у сфері кібербезпеки України, повноваження й обов’язки державних органів, підприємств, установ, організацій, осіб та громадян у цій сфері, основні засади координації їхньої діяльності з гарантування кібербезпеки України, а також дефініції базових термінів у сфері кібербезпеки.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що СБУ буде створювати Національну систему кібербезпекиСказано 27 січня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

Проектом також передбачається внести зміни до закону «Про основи національної безпеки».

Метою закону є створення національної системи кібербезпеки як сукупності політичних, соціальних, економічних та інформаційних відносин разом з організаційно-адміністративними та техніко-технологічними заходами шляхом комплексного підходу в тісній взаємодії державного та приватного секторів та громадянського суспільства.

Нагадаємо, 16 березня Президент України Петро Порошенко підписав указ про рішення Ради безпеки і оборони «Про ухвалення стратегії кібербезпеки України».

Відзначимо, що раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв створити кіберполіцію в 2016 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: