Курс зміцнився до 26 гривень за долар

Читать на русском
Причин для послаблення гривні немає. Навпаки, основні експортери, аграрії, вже починають сезон, а це означає, що приплив валюти збільшиться.

Валютний ринок в понеділок відкрився з невеликого зниження курсу долара – на 4 копійки, торги проходять в діапазоні 25,70-25,85 гривень за долар.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на UBR.

«19 вересня міжбанк стартував у рамках 25,70-25,85 гривень за долар – це перші заявки. Активної торгівлі та угод поки не спостерігається. Національний банк про плани щодо участі в торгах не повідомляв», – говорить начальник управління дилінгових операцій «Райффайзен банку Аваль» Юрій Гриненко.

«Причин для зростання попиту на валюту зараз немає. Навпаки, наші основні експортери – аграрії – вже починають сезон, а за тиждень в українських компаній стартує бюджетний період, під який вони будуть продавати більше валюти», – запевнив директор казначейства «Банку Кредит Дніпро» Олег Курінний.

Експерт розповів, що відбувається на валютному ринкуЕксперт проаналізував ситуацію на валютному ринку та інформацію про те, що Мінфін заклав в Держбюджет-2017 курс 27,2 гривні за долар.

Нагадаємо, що 16 вересня безготівковий ринок фінішував в рамках 25,82-25,89 грн за дол. При цьому фінансисти прогнозували досить спокійний тиждень.

Як раніше повідомлялося, на тлі отримання траншу від МВФ НБУ минулого тижня істотно зміцнював гривню. 14 вересня, в порівнянні з попереднім банківським днем, ​​курс зміцнився на 0,2 грн до 26,43 грн за дол. США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: