У Бельгії вперше застосували евтаназію до дитини

Читать на русском
З 2014 року закон Бельгії надав можливість застосовувати процедуру евтаназії по відношенню до неповнолітніх, які страждають невиліковним захворюванням.
Фото: abc.net.au

У країні вперше застосували процедуру евтаназії по відношенню до неповнолітньої дитини.

Про це повідомляє телеканал RTBF, передає «Слово і Діло».

Відомо, що випадок зареєстрований у фламандській частині країни.

Вік дитини до Федеральної комісії з контролю за евтаназією не уточнили, зазначивши, що у неї була остання стадія невиліковного захворювання.

В Україні критично бракує ліків від рідкісних хвороб (інфографіка)«Слово і Діло» продемонструвало рівень забезпечення ліками від рідкісних хвороб

«На щастя, такі випадки будуть поодинокими. Але у дітей теж є право на гідну смерть», – сказав глава відомства Вім Дистельманс.

Нагадаємо, що закон, що дозволяє безболісну евтаназію для дітей будь-якого віку, був прийнятий в Бельгії в 2014 році, через 12 років після легалізації умертвіння дорослих. Ця країна є єдиною в світі, де така процедура може бути застосована до всіх.

За законопроектом, критично хворі пацієнти, які не досягли повноліття, можуть попросити про евтаназію, якщо їх біль нестерпна і її неможливо полегшити. Також потрібен висновок лікарів, що найближчим часом хвороба призведе до летального результату. Таке рішення може прийняти особистий лікар з письмової згоди родичів хворого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: