Україна та Росія не домовилися про відведення військ на Донбасі

Читать на русском
На Донбасі не вдалося досягти угоди про відведення військ із лінії розмежування через те, що сторони конфлікту по-різному трактують її пролягання.

Україна та Росія не домовилися про відведення підрозділів від лінії зіткнення на Донбасі через відсутність компромісу щодо самої лінії розмежування.

Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі, другий президент України Леонід Кучма, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Їм (главам МЗС ФРН і Франції Франку-Вальтер Штайнмаєру та Жану-Марку Еро – Ред.) легше проанонсувати, а нам потрібно вирішити це питання. Ми не можемо піти на здачу своїх інтересів. Якщо ми знайдемо якийсь вихід зі становища, в документах пропишемо про дотримання лінії від 19 вересня – це вже буде крок», – сказав він.

Як повідомлялося раніше, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков зняв відповідальність із Москви за виконання Мінських угод, підкресливши, що стабілізація ситуації в Україні залежить від представників бойовиків і Києва.

Нагадаємо, партнери України по «нормандському формату» Німеччина та Франція підтримали ініціативу Києва про встановлення «режиму тиші» на Донбасі з 1 вересня. Українська сторона заявила, що очікує відповіді президента РФ Путіна на цю пропозицію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: