Єврокомісія створить робочу групу з переговорів щодо Brexit

Читать на русском
Європейська комісія ухвалила рішення про створення робочої групи для переговорів із Великобританією відповідно до статті 50 Угоди ЄС про вихід цієї країни з Європейського Союзу.

Європейська комісія планує створити спеціальну робочу групу з підготовки та ведення переговорів із питань Brexit.

Відповідне рішення було ухвалено ЄК в середу в Брюсселі, передає «Слово і Діло».

«Ця нова робоча група об'єднає всі вершки Єврокомісії», – повідомив голова ЄК Жан-Клод Юнкер.

Завданням команди під керівництвом Мішеля Барньє (координатор переговорів з боку ЄС – Ред.) буде допомогти збудувати нове партнерство Брюсселя з Лондоном після виходу Великобританії із Союзу. На неї покладено координацію за всіма стратегічними, оперативними, юридичними та фінансовими питаннями, що стосуються Brexit, наголошується в повідомленні прес-служби комісії.

Brexit та новий прем'єр: чи збереже Британія курс, що відповідає інтересам України? ЕкспертЕксперт поділився міркуваннями щодо призначення нового прем'єра та заяви МЗС Британії про те, що процес виходу з ЄС може тривати 6 років.

Група буде сформована з людей, які отримали «поглиблені знання й багатий досвід у ході роботи в різних службах ЄК.

Барньє буде підпорядкований безпосередньо голові Єврокомісії Юнкеру.

У роботі він буде спиратися на колектив експертів ЄК. Його також консультуватимуть генеральні директори профільних директоратів Єврокомісії.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей запевнила, що Лондон не буде починати переговори щодо Brexit цього року.

Раніше повідомлялося, що Великобританія ще може відмовитися від наміру вийти зі складу ЄС через економічну ситуацію в країні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: