РФ придумала спосіб змусити Захід «визнати» анексію Криму

Читать на русском
Через західних спостерігачів на навчаннях в окупованому Криму РФ намагається легітимізувати анексію півострова.

Екс-посол США в Україні заявив, що через західних спостерігачів на навчаннях в окупованому Криму РФ намагається легітимізувати анексію півострова.

Про це сказав екс-посол США в Україні, експерт аналітичного центру Brookings Institution Стівен Пайфер, передає «Слово і Діло», посилаючись на Голос Америки.

«Росія демонструє прозорість, запрошуючи західних дипломатів в Крим, але, якщо ті приймуть запрошення, Москва заявить, що таким чином ті визнали анексію Криму», - зазначив Пайфер.

Як повідомляється, Міноборони РФ запросило західних військових аташе спостерігати за навчаннями в Південному військовому окрузі Росії, куди віднедавна входить Крим, указом Президента РФ.

Експерт: неприпустимо, що на третій рік після анексії немає стратегії деокупації КримуЕксперт проаналізувала ситуацію зі зміною статусу Криму як кримськотатарської автономії та політичними репресіями на півострові.

Додамо, що раніше з'явилася інформація, що Володимир Путін також планує відвідати фінальний етап навчань Кавказ-2016.

Нагадаємо, зовсім недавно Путін звинуватив Україну в тероризмі на території Криму, що викликало гостру критику на його адресу з боку міжнародного співтовариства та України.

Як відомо, з часу анексії Захід закликає повернути Крим і вважає дії незаконними. В результаті, проти РФ введені санкції.

РФ окупувала Автономну республіку Крим в 2014-му році.20 лютого ВР офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: