Кутовий назвав суму, яку Кабмін хоче виручити від продажу «Укрспирту»

Читать на русском
У Міністерстві аграрної політики і продовольства розповіли про приватизацію державних підприємств.
Тарас Кутовий

Від приватизації корпорації державне підприємство «Укрспирт» український уряд розраховує отримати від 200 до 400 мільйонів доларів.

Про це в своїй статті для ZN.ua написав міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий, пише «Слово і Діло».

«Приватизувати «Укрспирт» – це як у відомому вислові про «побачити Париж». Якщо моїй команді вдасться це зробити, ми однозначно увійдемо в історію. Для цього в нас є всі правові механізми. Нашим законопроектом «Про особливості приватизації підприємств спиртової та лікеро-горілчаної промисловості» передбачається, що заводи будуть продані виробникам алкогольних напоїв, п'ять років будуть ексклюзивне право виробляти спирт», – написав Кутовий.

За його словами, заводи, які не цікавлять інвесторів будуть запропоновані виробникам альтернативного палива або як майданчика для іншого виробництва. Міністр додав, що Кабмін розраховує виручити від продажу «Укрспирту» від 200 до 400 мільйонів доларів.

«Один приклад: Україна і Білорусь – єдині в світі країни з монополією в спиртовій галузі. Тільки в минулому році тіньовий оборот спирту перевищив 6 млрд грн. Це майже стільки, скільки держава отримала в бюджет від легального спирту», – додав Кутовий.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України розширив список об'єктів, які будуть виставлені на продаж в 2016-2017 роках, після виключення Верховною Радою зі списку заборонених до приватизації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: