«Євробачення-2017»: окрім Києва, є лише одне місто, яке могло б провести конкурс

Читать на русском
Олександр Піддубниймедіаексперт

В цій ситуації йдеться не про корупційну складову, що це також важливо. Але є й інша ключова проблема.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів медіаконсультант Олександр Піддубний, аналізуючи інформацію про проводення міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017» у Києві.

«Елементарно йдеться про розрахунок, в тому числі за допомогою європейців, щодо транспортної інфраструктури, спроможності дістатися міста й здатності розмістити гостей заходу. Наприклад, із розміщенням гостей проблем немає – Львів, Київ, Харків, Одеса вже зросли в готельній галузі й можуть собі дозволити значну кількість туристів», – розповідає Піддубний.

Але, за його словами, проблема в тому, що з інфраструктурою є величезні прогалини. Можна говорити й про корупцію. Але Саакашвілі, перж ніж влаштовувати бунт, слід подивитися на те, як збудована траса Одеса-Рені.

«Якби ця траса була зроблена, це могло би бути аргументом для проведення конкурсу в Одесі», – додав медіаконсультант.

Окрім Києва, на його думку, є лише одне місто, яке могло б провести «Євробачення» з урахуванням проблеми інфраструктури, – Харків.

«Але Харків програє в тому плані, що від Європи розташований далеко. Тому рішення на користь Києва є очевидним», – підкреслив він.

Водночас політтехнолог Тарас Березовець вважає, що Одеса більше підходила для проведення «Євробачення».

«Річ не в тім, що Київ не готовий. Із Києвом все якраз добре, але якщо ми говоримо про інтереси країни, Україна не починається й не закінчується на столиці. Для Одеси це був шанс. Шанс стати кращою, більш європейською», – зауважив він.

Додамо також, що місцем проведення конкурсу обрали Міжнародний виставковий центр на Лівому березі.

Міністр культури України Євген Нищук запевнив, що «Євробачення-2017» буде проведено на високому рівні, а в АП пообіцяли знайти гроші на проведення конкурсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: