У Пентагоні прокоментували втручання РФ у вибори в США

Читать на русском
Глава Пентагону заявив, що США будуть протидіяти спробам розхитати колективну безпеку, також не залишаться без відповіді спроби втрутитися в демократичний процес країни.
Ештон Картер

Спроби втручання у вибори в США з боку Росії не залишаться без відповіді з боку Штатів.

Про це в ході виступу в Оксфордському університеті у Великобританії заявив міністр оборони США Ештон Картер, передає «Слово і Діло».

«Ми будемо протидіяти спробам розхитати нашу колективну безпеку й не залишимо без відповіді спроби втрутитися в демократичний процес», – зазначив він.

Коментуючи агресію Росії проти України, а також її провокаційні дії в кіберпросторі та щодо американських військових літаків, Картер заявив, що Росією керують помилкові амбіції та недоречні страхи».

Путін втручається у вибори президента США – штаб КлінтонУ штабі кандидата від Демократичної партії на президентських виборах у США Гілларі Клінтон звинуватили президента Росії Володимира Путіна в іноземному втручанні в президентські вибори у США.

«Росія діє нестримано, заявляючи при цьому, що боїться за свою життєздатність і майбутнє, й це незважаючи на те, що жодна нація – ні США, ні Великобританія – не прагне перемогти Росію або обмежити її потенціал», – сказав він.

У ході виступу Картер не став пояснювати, чи стосуються його попередження на адресу Росії кібернападів на осередки Демократичної партії США в ході виборчої кампанії. Як відомо, ціла низка посадовців США та кіберексперти заявляють, що за серією кібератак на об'єкти в США стоять хакери, які працюють на уряд Росії.

Раніше повідомлялося, що міністр оборони США Ештон Картер звинуватив Москву в спробі зруйнувати міжнародний порядок.

Нагадаємо, кандидат у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон стурбована можливою загрозою втручання Росії у вибори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: