У Барселоні встановили лічильник загиблих біженців

Читать на русском
2 серпня за результатами наради ООН щодо міграційної кризи було вирішено відкласти ключові питання з проблеми мігрантів та біженців до 2018 року.

Мер Барселони Ада Колау розпорядилася встановити на одному з найбільших пляжів міста цифровий «лічильник сорому», що показує кількість смертей серед біженців, які намагаються перетнути Середземне море.

На даний момент лічильник показує 3034 з підписом «це не просто число, це люди», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Agence France-Presse.

«Ми відкриваємо цей лічильник сорому, який автоматично веде підрахунок потонулих в Середземному морі, – розповіла Колау. – Тут ми бачимо море і це число – 3034 людини, які потонули, бо їм не запропонували безпечне транспортування».

2 серпня за результатами наради ООН щодо міграційного кризи було вирішено відкласти ключові питання (наприклад, можливість переселення біженців) до 2018 року.

Куди найбільше їдуть біженці із Криму?«Слово і Діло» проаналізувало, до яких регіонів України найбільше їдуть вимушені переселенці з Криму

«Саміт про біженців був історичною можливістю знайти необхідне глобальне рішення міграційної кризи, – прокоментувала результати правозахисна організація Amnesty International. – Замість цього світові лідери вирішили прокрастинувати до 2018 року, поки біженці тонуть в морі і чахнуть в таборах без надії на майбутнє».

Як раніше повідомлялося, біженці з Сирії та африканських держав перевіряють альтернативні маршрути потрапляння в країни Європейського Союзу після того як «балканський маршрут» став для них недоступний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: