Підсумок G20: Путін намагається знайти союзника – експерт

Читать на русском
Олег Саакянполітолог

Такий підсумок переговорів з Олландом абсолютно очікуваний.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, глава Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян, аналізуючи підсумки саміту G20 і той факт, що французькі ЗМІ назвали зустріч президентів Франції та РФ невдалою.

«Путін торпедує «нормандський формат» і хоче вийти на переговори США-Росія. Це пов'язано зі спробою звузити всі рівні конфліктів, розв'язаних РФ, до єдиного геополітичного конфлікту. Путін намагаєтьсяобрати для себе позицію другого полюса, другої точки тяжіння світового масштабу», – міркує політолог.

На його думку, в РФ взяли курс на об'єднання безлічі конфліктів у один глобальний.

«Всі конфлікти, в яких зараз бере участь Росія, є намір перевести їх в єдиний глобальний конфлікт для того, щоб не втрачати контроль над ситуацією», – додав Саакян.

Експерт: весь світ розуміє, що ціль РФ – не УкраїнаЛідер ГО «Донбас SOS» поділився міркуваннями щодо заяви Держдепу США про те, що Європа та Америка мають план на випадок повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

«Росія дуже сильна в тактиці, але завжди провалюється в стратегії. В цій ситуації грати на безлічі шахових дошок одночасно Росії стає все складніше й складніше», – констатував він.

Однак, як вважає експерт, з огляду на те, як почався саміт, той факт, що Путіну не подали руку, безліч інших казусів, на цьому полі рецептів не знайдено.

«Якісь окремі елементи можуть бути, але жодного конкретного рішення», – уточнив політолог.

Як повідомляється, після переговорів з Олландом точки дотику не знайдені й кожен залишився при своїй думці щодо питань України та Сирії.

Також відзначимо, що на загальному фотографуванні Барак Обама й Володимир Путін не потиснули руки, при цьому їх розвели по різні боки від глави КНР, а прем'єр Британії порушила протокол, забувши першою подати руку Путіну під час зустрічі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: