Без України на саміті G20 не приймалося жодних рішень щодо Донбасу – Меркель

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель розповіла, що на саміті не приймалось ніяких рішень щодо Донбасу за відсутності України. Також не відомо, коли відбудеться наступна зустріч нормандської четвірки.
Ангела МеркельФото з відкритих джерел

Канцлер Німеччини Ангела Меркель розповіла, що на саміті не приймалось ніяких рішень щодо Донбасу за відсутності України. Також не відомо, коли відбудеться наступна зустріч «нормандської четвірки».

Про це вона заявила за підсумками саміту «Великої двадцятки» у Китаї, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Стратегічно важливого тут (на саміті G20 – Ред.) нічого не сталося. Для цього (врегулювання ситуації на Донбасі – Ред.) нам потрібна Україна», – зазначила канцлер Німеччини.

Зустріч Обами та Путіна на G20 розпочаласяПрезидент США Барак Обаман та російський лідер Володимир Путін в кулуарах китайського саміту обговорять сирійське питання.

Вона нагадала, що в Китаї сторони не змогли зустрітися в «нормандському форматі», тому її зустрічі з іншими лідерами «не були стратегічними переговорами».

Голова уряду ФРН повідомила, що інтенсивно обмінялась думками з президентом США Бараком Обамою щодо українського питання.

Нагадаємо, раніше Меркель заявляла, що обговорить українське питання на саміті G20.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: