Ватикан офіційно визнав мати Терезу святою

Читать на русском
Ватикан канонізував відому католицьку черницю, засновницю конгрегації Сестри Місіонерки Любові мати Терезу.
Мати ТерезаФото: womenmakewaves.com

Римо-католицька церква завершила процес канонізації відомої черниці, засновниці чернечої конгрегації «Сестри Місіонерки Любові» матері Терези.

Про це з посиланням на «РИА Новости» пише «Слово і Діло».

Церемонія канонізації відбулася на площі Святого Петра у Ватикані в неділю, 4 вересня. Очолював її Папа Франциск за присутності понад 100 тисяч вірян з усього світу. Очільник Римо-католицької церкви зачитав формулу про долучення матері Терези до лику святих, а на балконі Собору Святого Петра розмістили плакат із зображенням черниці.

Мати Тереза (в миру Агнеса Гондже Бояджіу) народилася в 1910 році в Македонії. Упродовж понад 40 років вона допомагала хворим, злиденним та сиротам у місті Колката в Індії. Міжнародне визнання мати Тереза отримала в 1970-х роках, коли натхненні нею доброчинні місії почали поширювати свою діяльність на інші країни.

Візантійщина проти Константинополя: поле битви – УкраїнаЯка доля чекає на українське православ'я і чи зважитися Вселенський Патріархат подарувати Українській православній Церкві незалежність від РПЦ

Померла мати Тереза у вересні 1997-го у віці 87 років. На момент смерті черниці доброчинні місії її імені налічували 4 тисячі сестер, 300 братів і біля 100 тисяч волонтерів, що працювали в 123 країнах світу. 13 жовтня Ватикан беатифікував, тобто причислив до лику блаженних мати Терезу.

Нагадаємо, навесні цього року Папа Римський організував збір коштів для допомоги постраждалим у конфлікті на сході України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: