РФ використовує Донбас як полігон для утилізації боєприпасів – розвідка

Читать на русском
За підсумками 1 вересня під час самопідриву мінометної міни з партії непридатних боєприпасів, доставлених з Росії, отримали поранення двоє російських найманців.

Російське окупаційне командування використовує східні території України як полігон для утилізації артилерійських боєприпасів, у яких сплив термін придатності застосування.

Це призводить до збільшення втрат особового складу російських окупаційних військ, повідомляють у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, передає «Слово і Діло».

«1 вересня ц. р. під час «самопідриву» мінометної міни з партії непридатних боєприпасів, доставлених з Арсеналу (комплексного зберігання ракет, боєприпасів і вибухових матеріалів) 1-го розряду ЗС РФ (м. Кунгур, Пермський край), отримали поранення двоє мінометників мінометної батареї 2-го мотострілецького батальйону 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ.

У повідомленні ГУР відзначається, що серед артилеристів 1-го АК ЗС РФ кунгурські боєприпаси давно отримали погану славу.

Експерт: весь світ розуміє, що ціль РФ – не УкраїнаЛідер ГО «Донбас SOS» поділився міркуваннями щодо заяви Держдепу США про те, що Європа та Америка мають план на випадок повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

«З огляду на те, що більше 30% снарядів і мін «відбраковуються» вже під час огляду та підготовки до бойового застосування, а відсоток зносу інших не перевищує 50%», – уточнили в розвідці.

Як повідомлялося раніше, підстави для того, щоб припускати намір РФ сформувати третій армійський корпус на Донбасі, є. Це потрібно розцінювати як крок відчаю Росії.

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд вважають, що узгоджений Тристоронньою контактною групою режим припинення вогню в зоні проведення АТО на східних територіях України має стати початком стійкого припинення вогню.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: