Карта АТО: ситуація на сході України станом на 28 серпня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 28 серпня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

Обстріли

За минулу добу російські окупаційні війська 59 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України.

На Донецькому напрямку зафіксовано 26 випадків порушення режиму тиші. З мінометів, у тому числі із забороненого Мінськими домовленостями 120 мм калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник гатив по опорних пунктах в Авдіївці, Пісках, Миронівському та Майорську, 82 калібр мінометів та гранатомети використав у Світлодарську, автоматичні станкові та протитанкові гранатомети у Верхньоторецькому та Луганському. У другій половині дня найбільшу щільність вогню на цьому напрямку було зафіксовано у Зайцевому, там окупанти використали біля сотні мін калібру 120 мм, стріляли тут і з інших видів зброї. До того ж у Зайцевому та Майорську ворог задіяв бойові машини піхоти. Двічі супротивник застосував важку артилерію по наших позиціях: три з половиною десятки снарядів калібру 122 мм випустив по Пісках та Луганському. ** На Маріупольському напрямку** окупанти 24 рази порушували режим припинення вогню. По захисниках Широкиного, Красногорівки та Талаківки противник вів щільний вогонь з мінометів 120 калібру, застосовував також гранатомети та великокаліберні кулемети. По укріпленнях в Новогригорівці вогонь відкривався з великокаліберних кулеметів, у Водяному та Тарамчуку з мінометів 82 мм калібру, а у Старогнатівці провокації тривали з застосуванням стрілецької зброї. У Мар’їнці та Талаківці окупанти задіяли БМП. Також біля Мар’їнки зафіксовано снайперський вогонь. Ближче до опівночі ворог провів обстріл з важкої артилерії по позиціях у Широкиному, використавши біля чотирьох десятків снарядів калібру 122 м.

На Луганщині супротивник відкривав мінометний, гранатометний та кулеметний вогонь по опорних пунктах в Новоолександрівці, Новозванівці та Станиці Луганській, у Станиці Луганській до того ж задіяв бойові машини піхоти. Поблизу Попасного та Станиці Луганської проявили активність ворожі снайпери.

Приблизно з одинадцятої години ранку до половини п’ятої вечора по всій лінії розмежування спостерігалося відносне затишшя.

Двічі за добу засобами радіоелектронної розвідки виявлено ворожі безпілотні літальні апарати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: