В ЄС вимагають негайно звільнити Умерова

Читать на русском
В Євросоюзі вимагають негайно звільнити заступника голови Меджлісу Ільму Умерова. У ЄС назвали грубим порушенням примусове утримання його у психологічній лікарні.
Ільмі УмеровФото: www.radiosvoboda.org

Примусове утримання у психіатричній лікарні заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова є грубим порушенням міжнародних стандартів прав людини.

Про це йдеться у заяві речника представництва Євросоюзу в Україні, інформує «Слово і Діло».

«Ми закликаємо до його негайного звільнення. З огляду на серйозні побоювання щодо стану його здоров’я, невідкладна належна медична допомога повинна бути забезпечена», – йдеться у заяві.

При цьому в ЄС вимагають гарантій безпечного повернення до України усіх її громадян, яких було незаконно затримано Росією, включно з Олегом Сенцовим та Олександром Кольченком, засудженими рік тому з грубим порушенням міжнародного права і елементарних норм правосуддя.

Порошенко закликав Путіна звільнити політв'язнів і вивести війська з ДонбасуПрезидент України Петро Порошенко закликав Росію звільнити заручників і вивести війська з Донбасу.

Представник ЄС також вкотре заявив про погіршення ситуації з правами людини в Криму та Севастополі з часу їх окупації.

Нагадаємо, заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова звинувачують у заклику в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Росії. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно переклали.

11 серпня Умерову стало зле в суді, його госпіталізували. Незважаючи на це, суддя винесла постанову відправити Умерова на психіатричну експертизу.

Нагадаємо, що ім'я Ільмі Умерова звучатиме першим на зустрічі ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: