В ЄС уже не пов'язують продовження санкцій проти РФ із виконанням «Мінська»

Читать на русском
Санкції проти РФ були запроваджені не через невиконання Кремлем Мінських домовленостей, а через анексію Криму.

Продовження європейських санкцій проти Російської Федерації не залежить від ступеня виконання Кремлем своїх зобов'язань у рамках Мінських угод.

Про це заявив посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«Санкції були запроваджені проти Росії в зв'язку з незаконною анексією Криму, агресією проти України та підривом українського суверенітету. Тому кожен, хто братиме участь в ухваленні цих рішень, перевірятиме: причини запровадження санкцій вичерпали себе або ще актуальні. Своєю чергою, Мінські домовленості були створені пізніше для стабілізації політичного конфлікту», – говорить він.

Посол також додав, що зараз складно передбачити, що відбудеться через півроку, й підкреслив, що в ЄС є розуміння того, що Росія не виконує Мінські домовленості.

Італія відмовилася зняти санкції з РосіїІталійський парламент не підтримав проект резолюції щодо скасування санкцій проти Росії, яку запропонувала проросійська партія «Рух 5 зірок».

Відзначимо, раніше один з учасників «нормандської четвірки», президент Франції Франсуа Олланд заявляв, що можливе пом'якшення санкцій проти РФ пов'язане з виконанням Мінських угод.

Нагадаємо, що 1 липня Рада ЄС продовжила економічні санкції проти Росії ще на півроку – до 31 січня 2017 року.

США також пригрозили РФ розширенням санкційного тиску в зв'язку з хакерськими атаками, які були скоєні на сервери Демократичної парті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: