Ситник звинуватив суди в навмисному затягуванні справ

Читать на русском
В Антикорупційному бюро безпосередньо звинуватили українські суди в саботажі розгляду корупційних справ.
Артем Ситник

У розгляді низки кримінальних проваджень проглядаються ознаки затягування з боку українських судів, іноді навіть умисного.

Про це в інтерв'ю «Українській правді» розповів директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, через нереформовану судову систему багато кримінальних проваджень не мають успіху. Ситник навів приклад працівника Генеральної прокуратури, який давав хабар за те, щоб влаштуватися на роботу до НАБУ, додавши, що в цій справі досі немає вироку.

Суд дозволив НАБУ перевірити всі телефонні розмови АваковаАнтикорупційне бюро перевірить телефонні дзвінки глави МВС Арсена Авакова в зв'язку з так званою справою рюкзаків.

«Або в нас була ще справа, скерована до суду ще в березні щодо керівника центрального органу державної установи, який обвинувачувався в розкраданні майна. Розгляд справи по суті ще навіть не розпочався. Наступне судове засідання призначене аж на вересень. Тобто є очевидні ознаки затягування», – повідомив директор НАБУ.

Як зазначив Ситник, іноді суди навмисно затягують справи. Директор НАБУ пов'язує цей факт із тим, що судова система дуже тісно співпрацює з прокуратурою. За його словами, відсутність судових вироків є проблемою Бюро, оскільки суспільство не бачить результатів роботи відомства.

Нагадаємо, раніше Артем Ситник заявив, що Бюро за результатами своїх справ повернуло в державу понад 50 мільйонів гривень.

«Слово і Діло» зафіксувало 14 обіцянок очільника НАБУ, 6 з яких він виконав, ще 2 – перебувають у процесі виконання, решта 6 – провалені. Рейтинг відповідальності Ситника – 43%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: