Коболєв розповів, чи купуватиме Україна газ у Росії

Читать на русском
У НАК Нафтогаз України прокоментували можливі майбутні закупівлі газу в Російської Федерації.
Андрій Коболєв

Наразі про закупівлі російського газу не може бути й мови.

Про це в інтерв'ю «5 каналу» розповів глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, повідомляє «Слово і Діло».

«Насправді проблема не в ціні. Проблема в тому, що на третій квартал цього року «Газпром» відмовився підписувати додаткову угоду, яка є абсолютно необхідною, щоб ці поставки могли мати місце. І там питання вже навіть не в ціні», – зазначив він.

За його словами, раніше при закупівлі в Росії «Газпром» підписував додаткові угоди, за якими взимку 2014-2015 років, влітку 2015-го й минулої зими Україна вже купувала російський газ. Коболєв заявив, що цього разу Росія відмовилася підписувати таку угоду, що, на думку представників «Нафтогазу», є ознакою «недружньої та некомерційної політики».

«Знову ж таки, після завершення арбітражу ми сподіваємося, що «Газпром» змінить свою поведінку. Або буде зобов'язаний це зробити після рішення суддів», – додав глава правління компанії.

Слід зазначити, що раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик обіцяв, що до завершення Стокгольмського арбітражного суду переговорів із Росією щодо газу не буде. Попри свою обіцянку, міністр 7 червня звернувся до «Газпрому» з пропозицією відновити поставки газу, хоча рішення Стокгольмського арбітражу все ще немає.

Також Насалик заявляв, що за 4 роки правильних дій і програм Україна зможе відмовитися від імпорту газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: