СБУ спіймала колишнього «депутата» сепаратистського «парламенту ЛНР»

Читать на русском
Затримана СБУ екс-депутат сепаратистського так званого парламенту вже встигла оформити українську пенсію.

Працівники Служби безпеки України затримали в Луганській області «екс-депутата» так званої «народної ради ЛНР першого скликання».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

Спецслужба інформує, що колишня активістка «Антимайдану» нещодавно повернулася на підконтрольну українській владі територію й уже встигла оформити та отримати українську пенсію й переселенські виплати.

В СБУ встановили, що мешканка Луганська увійшла до складу «народної ради ЛНР» відразу після його утворення, де активно займалася «законотворчою діяльністю».

СБУ затримала на Донбасі поліцейського-корупціонераУ місті Бахмут Донецької області співробітники СБУ затримали заступника командира взводу міського відділу поліції.

Сама «екс-депутат» повідомила, що «закони» готували фахівці з Росії, копіюючи російські аналоги з незначними корективами. Уже в готовому вигляді тексти передавалися ЛНРівським «депутатам». За її словами, не всі «обранці» навіть розуміли їх зміст, але одностайно голосували за їх ухвалення.

Сьогодні колишня «депутат» вважає свою участь в діяльності сепаратистського «парламенту» помилкою й почала активно співпрацювати зі слідством. Правоохоронці повідомили їй про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала бойовика терористичного угруповання «Спарта».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: