Фінансування партій: які політичні сили витрачають на партійну діяльність найбільше?

Читать на русском

За підсумками першого кварталу 2016 року партією з найвищим рівнем фінансування стала «Батьківщина». Політична сила не задекларувала партійних внесків своїх членів за цей період, зате внески грошовими коштами від юридичних осіб склали понад 1,8 млн грн. Витрати ж політичної сили склали приблизно стільки ж. З них, якщо вірити звіту партії, жодної копійки не пішло на заробітні плати, більша частина – 1,38 млн грн – пішла на оренду нерухомості, ще 137 тис. грн – на податки та збори, близько 107 тис. грн – на послуги зв’язку.

Проте найцікавіша ситуація з фінансуванням у «Опозиційного блоку». Дохід цієї партії за перші три місяці поточного року склав 1,2 млн грн (усе – надходження з рахунків юридичних осіб), при цьому квартальні витрати опозиціонерів перевищили їхній дохід майже вдвічі й склали 2,17 млн грн. Майже 1,9 млн грн пішло на оренду офісів, а рівень сплачених податків партія вирішила приховати.

Більше інформації – в інфографіці «Слова і Діла».

Нагадаємо, 15 серпня в Україні запустили систему електронного декларування доходів, перші п’ятеро чиновників заповнили її ще в понеділок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: