Вбивця активіста «Антикорупційного комітету Майдану» отримав 10 років в'язниці

Читать на русском
Потерпілому було завдано численних ударів гострими предметами та невстановленим тупим предметом по голові й тулубу.

Колегія суддів Печерського районного суду міста Києва визнала 23-річного мешканця столиці винним у вбивстві голови громадського об'єднання «Антикорупційний комітет Майдану» Олександра Костренка.

Таким чином, суд підтримав позицію Київської місцевої прокуратури №6, передає «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення столичної прокуратури.

«Злочин, що викликав значний суспільний резонанс, стався 30 листопада 2014 року в одній із квартир будинку на бульварі Дружби Народів», – йдеться в тексті повідомлення прокуратури.

Події розвивалися наступним чином. Активіст запросив до помешкання свого нового знайомого, який працював продавцем квітів у кіоску. Між ними виникла сварка, в ході якої молода людина завдала активісту легких тілесних ушкоджень. Обидва учасники подій були в стані алкогольного сп'яніння.

«Злякавшись притягнення до кримінальної відповідальності, киянин вирішив приховати сліди злочину, вбивши чоловіка. Хлопець завдав множинних ударів гострими предметами та невстановленим тупим предметом по життєво важливих органах – голові й тулубу О. Костренка, в результаті чого настала смерть останнього, – уточнили в прокуратурі.

Відзначається, що 23-річний чоловік визнав свою провину лише в завданні легких тілесних ушкоджень активісту, однак прокурором Київської місцевої прокуратури №6 була беззаперечно доведена провина громадянина в інкримінованих йому злочинах.

У Генпрокуратурі назвали причину обшуків у чиновників режиму ЯнуковичаПрокурор ГПУ Ольга Кориняк заявила, що в рамках досудового розслідування майданівських справ проводяться обшуки на 8 об'єктах.

Вироком суду хлопець був визнаний винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 125 КК України (завдання легких тілесних ушкоджень), п. 9 ч. 2 ст. 115 КК (умисне вбивство з метою приховати інший злочин). Йому було обрано покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Як повідомлялося раніше, Червонозаводський районний суд Харкова виправдав організатора перевезення «тітушок» для розгону учасників харківського Євромайдану.

Нагадаємо, що станом на 25 червня в справах про злочини під час Революції Гідності судами було винесено 34 обвинувальних вироки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: