ГПУ готує низку кримінальних проваджень щодо працівників НАБУ – нардеп

Читать на русском

За словами нардепа Мустафи Найєма, Генпрокуратура спільно із СБУ готує черговий удар по НАБУ.
Мустафа Найєм

Генеральна прокуратура та Служба безпеки України готують низку кримінальних проваджень щодо працівників Національного антикорупційного бюро, спрямованих на дискредитацію відомства.

Таку думку в Facebook висловив народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм, повідомляє «Слово і Діло».

«ГПУ та СБУ готують низку кримінальних проваджень щодо працівників НАБУ, в тому числі із середньої керівної ланки. Зокрема, найближчим часом готується підозра керівництву підрозділу детективів», – вважає нардеп.

За його словами, можливі звинувачення з боку ГПУ та СБУ будуть щодо нібито протиправної діяльності працівників НАБУ, саботажу роботи, а також дискредитації відомства. Найєм додав, що ідея створення Антикорупційного суду буде заморожена.

«Я дуже щиро сподіваюся, що ті, хто це затіяв, розуміють, що роблять і яким може бути результат. НАБУ – єдиний правоохоронний орган в країні, в керівництва якого немає політичних зобов'язань. Він був створений всупереч волі політиків і вони роблять усе, щоб він не запрацював», – зазначив політик.

Крім того, нардеп анонсував акцію під будівлею Генпрокуратури, яка пройде завтра о 10:00.

Нагадаємо, раніше начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Володимир Гуцуляк звинуватив спецпризначенців НАБУ в побитті працівників ГПУ.

Водночас у НАБУ заявили, що працівники Генпрокуратури 11 годин протримали двох працівників Бюро, які займалися санкціонованим прослуховуванням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: