В НАБУ оприлюднили свою версію п'ятничного інциденту з ГПУ

Читать на русском
Під час учорашнього стеження детективами НАБУ за фігурантом кримінального провадження працівники ГПУ неправильно трактували ситуацію.
Фото: "Українське фото"

Працівники Генеральної прокуратури помилково трактували вчорашню ситуацію зі стеженням детективами НАБУ за фігурантом кримінального провадження поблизу будівлі одного з департаментів ГПУ.

Про це заявили у прес-службі Національного антикорупційного бюро, інформує «Слово і Діло».

За словами представників НАБУ, прокурори неправильно трактували виявлений факт стеження, через що й виникла позаштатна ситуація.

«У п'ятницю, 12 серпня, під час проведення прихованого спостереження за об’єктом в одному із кримінальних проваджень, розслідуваних детективами Національного антикорупційного бюро України, до приміщення, в якому знаходилися працівники Бюро, намагалися проникнути співробітники Генеральної прокуратури України, які сприйняли дані слідчі дії, як стеження за собою. В результаті виникла позаштатна робоча ситуація», – йдеться в повідомленні прес-служби органу.

Конфлікт ГПУ й НАБУ та перспектива підвищення пенсій. Головні обіцянки тижняСлово і Діло підготувало традиційну щотижневу підбірку головних обіцянок політиків за останні сім днів.

Там також наголошують, що вказані слідчі дії відбувалися відповідно до закону за рішенням суду.

Щодо працівників Генпрокуратури, то остаточна оцінка їхнім діям буде дана після встановлення усіх обставин події.

Нагадаємо, сьогодні начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури Володимир Гуцуляк звинуватив спецпризначенців НАБУ в нападі на працівників його відомства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: