Прикордонні райони Херсонської області охоронятимуть шерифи

Читать на русском
Херсонські шерифи кількістю 100-150 осіб будуть задіяні в трьох районах області. Їм буде виплачуватися грошова винагорода.

Охороняти громадський порядок у прикордонних із Кримом районах Херсонської області будуть шерифи з числа колишніх воїнів АТО.

Про це повідомили під час прес-конференції «Зберегти мир і спокій у суспільстві допоможуть херсонські «шерифи», передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«У трьох районах буде задіяно 100-150 осіб. Їм буде виплачуватися грошова винагорода. Навчання почнуться з наступного тижня. Після навчання ми видамо їм жилети та нагрудні знаки. Зброї в них не буде», – зазначив директор Херсонського обласного центру зайнятості Євген Єрашов.

Як повідомляється, соціальний проект «Шериф» передбачає створення спеціальних громадських формувань, які стежитимуть за порядком у районах області. Потенційні учасники проекту – колишні бійці АТО. Вони пройдуть відбір, який передбачає в тому числі й психологічне тестування. Другим етапом будуть навчання. Бюджет проекту до кінця року складе приблизно 2 млн грн.

У Херсонській області побудують виробництво для сонячних електростанційУкраїнські виробники спільно з литовською Global BOD Group, яка входить в світовий ТОП-5 в галузі відновлюваної енергетики, мають намір побудувати в Херсонській області завод з виробництва обладнання для сонячних електростанцій.

Відзначимо, що напружена ситуація в області зберігається через близькість до окупованої території АР Крим, на якій російські війська проводять інсинуації диверсій з боку України.

Як повідомлялося раніше, Росія завершує ротацію окупаційних підрозділів у Криму й перекидає на адміністративний кордон із Херсонською областю десантно-штурмові підрозділи.

Перед цим у Держприкордонслужбі України повідомили, що Росія заблокувала кордон із Кримом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: