На Маріупольському напрямку сталися бойові зіткнення

Читать на русском
Напрямками, які найбільше обстрілювалися терористами в зоні проведення Антитерористичної операції, стали Маріупольський та Донецький.
Фото: ukr.media

За останню добу терористи самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» 56 разів обстрілювали позиції українських військових на Донбасі.

В районі Миколаївки та Богданівки українським військовим довелося двічі вступити у бойові зіткнення з ворожими ДРГ, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

Як розповіла речник штабу Ірина Баранова, 27 разів терористи стріляли на Маріупольському напрямку, 23 – на Донецькому та 6 – на Луганському.

Зокрема, поблизу Маріуполя ворог тричі застосовував важку артилерію, більше сотні снарядів 122-го калібру випустив у напрямку Лебединського та Солодкого. З мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів обстрілювалися наші позиції в Талаківці, Мар’їнці, Новотроїцькому, Гнутовому та Павлополі. Під час нападів ворожих диверсантів під Миколаївкою та Богданівкою, українським військовим вдалося дати відсіч супротивнику, після чого останній відступив.

У розвідці розповіли про перекидання нової зброї з РФ на ДонбасГУР Міноборони повідомляє про нові факти перекидання зброї із Російської Федерації до окупованих територій Донецької та Луганської областей.

На Донецькому напрямку найбільш гаряче було в районі Авдіївки та Луганського, а також поблизу Зайцевого, Ленінського, Майорська, Світлодарська та Новоселівки, де теористи стріляли по наших позиціях із мінометів. Новгородське та Троїцьке обстрілювалися з гранатометів та великокаліберних кулеметів, також поблизу Троїцького по укріпленнях ЗСУ стріляли з БМП.

У Новотроїцькому, шо на Луганщині, противник вів вогонь по наших позиціях із мінометів, у Новозванівці, Новоалександрівці, Станиці Луганській та Жовтому – із гранатометів. Крім того, в Жовтому працював снайпер.

Нагадаємо, у п’ятницю в ГУР Міноборони попередили про майбутні масштабні провокації в зоні проведення АТО. Крім того, раніше Служба безпеки України встановила на Донбасі та в Криму найвищий рівень терористичної загрози.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: