Карта АТО: ситуація на сході України станом на 13 серпня

Читать на русском

За минулу добу російські окупаційні війська 61 разів відкривали вогонь по підрозділах сил АТО, в тому числі забороненого мінськими угодами зброї.

Обстріли

За добу зафіксовано 31 обстріл на Маріупольському, 16 – на Донецькому і 14 – на Луганському напрямках.

Напрями

Найбільш гаряче було на Маріупольському напрямку. Вогнем з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї російські окупанти вели збройні провокації у Водяному, Гнутовому, Старогнатівці, Широкино і Новогригорівці. Мінометний вогонь відкривався в Красногорівці і Мар'їнці. По всій ділянці фронту Широкино – Мар'їнка ворог активно застосовував БМП, до того ж на цьому напрямку проявили себе снайпери. В районі Мар'їнки також зафіксовано вогонь зенітних установок.

На Донецькому напрямку з 82 мм мінометів, великокаліберних кулеметів і гранатометів противник відкривав вогонь по захисникам Невельського, Майорського і Авдіївки. У Зайцевому ворог вів гранатометний, а в Новоселівці Другій – кулеметний вогонь. У Луганському, крім гранатометів і кулеметів, противник також застосував БМП. Бойові машини піхоти також проявили активність в Майорському. В Авдіївці зафіксований снайперський вогонь.

Поблизу Новоалександрівки, що на Луганщині, противник, порушуючи Мінські домовленості, застосував важку артилерію і 120 мм міномети. З великокаліберних кулеметів і гранатометів різних систем вогонь вівся по укріпленнях неподалік Новозванівки, Станиці Луганської і Жовтого. У Лопаскіно і Айдарі ворог стріляв з гранатометів, а в Кримському – з кулеметів великого калібру. Під старим Айдаром окупанти застосували БМП.

Ворожа розвідка

Триває активне ведення ворогом повітряної розвідки, в небі над нашими позиціями зафіксовано 7 БПЛА.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: