"Укрпошта" монополізує все

Читать на русском

31 жовтня 2013 р. віце-прем'єр Олександр Вілкул заявив, що віднині оформити адміністративні послуги можна через всі відділення "Укрпошти". Про це повідомляє проект "Слово і діло" з посиланням на прес-службу віце-прем'єр-міністра.

Усі 13 263 відділення Укрпошти в 27 регіонах будуть працювати на благо українців. Особливо важливо, - підкреслив Вілкул, - це для мешканців сільської місцевості, яким відтепер не має необхідності їхати до райцентру. «Ми очікуємо, що за 2014 рік до відділень Укрпошти звернеться вже понад 100 тисяч громадян», - додав він.

Нагадаємо, запустити проект адмінпослуг через "Укрпошту" до кінця цього року обіцяли сам Олександр Вілкул та міністр інфраструктури Володимир Козак.

Як зазначив гендиректор УДППЗ "Укрпошта" Костянтин Кривенко, "для оформлення адмінпослуги мешканцям, зокрема, сільської місцевості або віддалених населених пунктів необхідно звернутися до найближчого відділення поштового зв’язку або викликати додому листоношу".

Але, ймовірно, гендиректор "Укрпошти" не знає, що в більшості сіл немає навіть кому розносити пошту. Тому, викликати до себе листоношу – все-рівно, що викликати голову сільради. Люди самі приходять до відділення для того, щоб забрати листи.

Та в цілому, надання хоча б частини послуг на місцях - це прорив для тих, хто проживає у віддаленій місцевості. Сьогодні заявлено, що "Укрпошта" надаватиме близько 30 адмінпослуг. Серед них: виплати цілої низки соцдопомог (зокрема - при народженні, по догляду за дитиною, при інвалідності), надання окремих довідок, виплата окремих компенсації, державна реєстрація фізичної підприємця або юрособи тощо.

Нагадаємо, на базі "Укрпошти" вже намагались створити мережу аптек, там же можна було купити пральні порошки й мило. Пенсійні виплати – це також обов’язок працівників пошти. Зате в прямому призначенні, як служба з доставки документів чи пересилки товарів, "Укрпошта" стрімко поступається іншим – приватним підприємствам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: