Про повний розрив дипвідносин із Росією поки не йдеться – МЗС України

Читать на русском
Працівник МЗС підкреслив, що поліпшення дипломатичних відносин між РФ та Україною може відбутися лише після припинення російської агресії на Донбасі та деокупації Криму.
Олексій Макеєв

У Міністерстві закордонних справ України поки не говорять про повне припинення дипломатичних відносин із Російською Федерацією.

Про це заявив у ефірі «Радіо Свобода» директор департаменту політики та комунікацій МЗС України Олексій Макеєв, передає «Слово і Діло».

«Ні, про повний розрив дипвідносин із Росією не йдеться. Перш за все, тому що сьогодні на території Росії перебувають 3 млн українців», – сказав він.

За його словами, українці активно користуються послугами консульства в Москві.

«Щодня до нашого консульства в Москві звертаються понад триста українців за консульською допомогою... Я вже не кажу про те, що на території Російської Федерації більше двох десятків політичних в'язнів», – додав Макєєв.

МЗС України радить тричі подумати перед поїздкою в РосіюМіністерство закордонних справ України радить громадянам країни реально оцінювати можливі ризики під час відвідування юрисдикції Російської Федерації через почастішання випадків безпідставного затримання.

Водночас працівник МЗС підкреслив, що поліпшення дипломатичних відносин між РФ та Україною може відбутися лише після припинення російської агресії на Донбасі та деокупації Криму.

Вчора, 4 серпня, стало відомо, що Україна не затвердила запропонованого Росією кандидата на посаду посла РФ – Михайла Бабича.

Глава МЗС Павло Клімкін пояснив, що Україна тимчасово призупинила обговорення кандидатури нового російського посла через відсутність позитивної динаміки в контексті дій РФ на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: