МЗС України застерегло Трампа від необдуманих висловлювань щодо Криму

Читать на русском
Коментарі Дональда Трампа щодо окупованого Криму сприймаються в Києві з усією повнотою серйозності й викликали стурбованість за межами України.
Посол України в США Валерій Чалий

Заяви кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа щодо питань дестабілізації ситуації в Україні та окупованого Криму надсилають іншим країнам світу спотворений сигнал про перебіг подій.

Про це написав посол України в США Валерій Чалий в колонці для видання The Hill, передає «Слово і Діло».

«Навіть якщо коментарі Трампа мають лише спекулятивний характер і не відображають майбутню зовнішню політику, вони закликають до політики умиротворення агресора й підтримки порушення територіальної цілісності суверенної держави та інших порушень міжнародного права», – вважає Чалий.

Посол України пише, що коментарі Дональда Трампа щодо окупованого Криму сприймаються в Києві з усією повнотою серйозності й викликали стурбованість за межами України.

Він також нагадав, що США були серед 100 країн, які ухвалили резолюцію ООН щодо територіальної цілісності України, якою не визнається анексія українського півострова Росією.

Трамп хоче звільнити Манафорта, який радив скандальні заяви щодо КримуКандидат у президенти США Дональд Трамп розглядає можливість звільнення головного радника на виборах Пола Манафорта через дезінформацію, яка призвела до скандальних заяв кандидата щодо Криму та України загалом.

«Нехтування правилами може надіслати неправильний сигнал для народу України й багатьох інших країн світу, які дивляться на США як провідника волі іта демократії», – підкреслив Чалий.

Нагадаємо, кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що більшість жителів Криму зробили вибір на користь Росії й Штати мають це враховувати.

Водночас постійний представник України в ООН Володимир Єльченко вважає, що не варто перебільшувати значення заяви Дональда Трампа щодо готовності розглянути питання про визнання Криму частиною російський території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: