В зоні АТО противник активізував повітряну розвідку – штаб АТО

Читать на русском
Проросійські бойовики активізували повітряну розвідку – В Донецькій області за минулу добу тричі помітили безпілотники.

В районі проведення АТО російські окупаційні війська продовжують обстріли позицій Збройних сил України. Впродовж минулої доби зафіксовано 42 випадки відкриття вогню. З них 21 – на донецькому та 19 – на маріупольському напрямках, 2 – на Луганщині.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

На донецькому напрямку противник вів мінометний та кулеметний вогонь по захисниках Авдіївки та Невельського. В Зайцевому та Нижньому Лозовому ворог застосував БМП, з яких зафіксовано 16 пострілів. По Опитному вогонь відкривався з протитанкового ракетного комплексу. По позиціях у Луганському окупанти застосували БМП та вогонь із кулеметів великого калібру, на цій ділянці активізувався снайпер.

На маріупольському напрямку вогонь із мінометів різних калібрів, гранатометів та кулеметів супротивник вів по укріпленнях Збройних сил України у Водяному, де противник також застосував БМП. По позиціях наших захисників у населених пунктах Красногорівка, Тарамчук та Гранітне вівся гранатометний вогонь, у Новотроїцькому та Павлополі ворог відкривав вогонь із мінометів. Поблизу Мар’їнки зафіксовано вогонь із зенітної установки. Неспокійно було в Луганському та Старогнатівці. В районі Мар’їнки та Широкиного активність проявили ворожі снайпери.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 4 серпняСитуація на сході країни станом на 00:00 4 серпня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

Близько десятої години вечора під прикриттям темряви група противника кількістю до 8 осіб підійшла до опорного пункту в районі Богданівки. Тримаючись на відстані близько 500 м диверсанти відкрили вогонь із гранатометів та стрілецької зброї. Українські захисники були готові до провокацій та дали гідну відсіч. За годину противник відступив у зворотному напрямку. Втрат серед особового складу української сторони немає.

На Луганщині по українських позиціях у Новозванівці та Лопаскиному окупанти двічі відкривали вогонь із гранатометів та стрілецької зброї. З другої половини дня на цьому напрямку спостерігалося затишшя.

Також противник актвізував проведення аеророзвідки на Донеччині, де тричі зафіксовано польоти безпілотних літальних апаратів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: