Біля Донецька бойовики стріляли по житлових районах – штаб АТО

Читать на русском
За минулу добу на Донбасі проросійські бойовики 71 раз відкривали вогонь по українських позиціях.

Прес-центр штабу АТО оприлюднив зведені дані щодо ситуації на Донбасі станом на 06:00 3 серпня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

Так, за минулу добу в зоні АТО російські окупаційні війська 71 раз відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Зокрема, 26 разів на маріупольському, 30 – на донецькому та 15 – на луганському напрямках. Також з 11:00 до 20:00 тривали ворожі мінометні обстріли житлових районів населених пунктів поблизу Донецька.

На донецькому напрямку противник не припиняє збройні провокації на ділянці Красногорівка-Авдіївка-Горлівка. Тут російські окупанти застосували 120-мм та 82-мм міномети, гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю. Найгарячіше було в Зайцевому, де ворог застосував заборонену Мінськими домовленостями надважку ствольну артилерію.

На Донбасі проросійські бойовики продовжили обстріли позицій ЗСУ – штаб АТОПроросійські терористи минулої доби обстрілювали українські позиції на Донбасі, ЗСУ відкривали вогонь у відповідь.

На маріупольському напрямку ворог вів вогонь по українських опорних пунктах із мінометів різного калібру, гранатометів та кулеметів. У Красногорівці, Мар’їнці, Широкиному, Талаківці та Водяному ворог застосував бойові машини піхоти. Танк та снайперський вогонь зафіксовано в Мар’їнці.

На Луганщині окупанти вели як прицільний, так і хаотичний мінометний та гранатометний вогонь по Новозванівці та Кримському. Новоалександрівка та Золоте потрапили під ворожий гранатометний вогонь. У Станиці Луганській ворог застосував БМП. У Новозванівці також активізувався снайпер.

В районі Донецька противник організував розвідувальні польоти БПЛА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: