«Нафтогаз» назвав суму, яку може відсудити у «Газпрома»

Читать на русском
«Нафтогаз» чекає рішення Стокгольмського арбітражу, щодо спору з РФ і очікує, що після задоволення позову зможе отримати $ 50 млрд.

Директор з розвитку бізнесу «Нафтогазу» Юрій Вітренко повідомив, що Україна може отримати 50 мільярдів доларів від російського «Газпрому» після задоволення позову «Нафтогазу».

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Економічну правду.

«Загальна ціна питання по Стокгольмського арбітражу - 50 млрд доларів, з яких 30 мільярдів - це питання компенсації, які ми вимагаємо отримати за те, що ми раніше від «Газпрому» недоотримали або переплатили і принаймні 20 мільярдів - це додаткові грошові потоки, які ми отримаємо після прийняття рішення в Стокгольмі», - розповів Вітренко.

При цьому він підкреслив, що Україна намагається змусити працювати і вести переговори за європейськими правилами та не порушувати домовленості РФ.

«Нафтогаз» ризикує «поховати» українську ГТС – експертЕксперт проаналізував заяву Андрія Коболєва про те, що будівництво «Північного потоку-2» – це російський «троянський кінь» для Європи.

Як відомо, раніше Глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що судовий процес між «Нафтогазом» і російським «Газпромом» не може вирішитись мирним шляхом.

За словами Коболєва, російська компанія сама не пропонує «мирову», оскільки вона не вигідна «Газпрому».

Однак, співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич, вважає, що керівництво «Нафтогазу» не здатна ефективно проводити переговори і домовлятися, навіть в питаннях суто комерційних, без політичного аспекту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: