Російські спостерігачі вперше зафіксували обстріл з боку бойовиків

Читать на русском
Скоріш за все, причиною зміни поведінки російської сторони є те, що бойовики псевдореспублік уже дістали всіх своїми протиправними діями.

Російські спостерігачі Спільного центру контролю та координації (СЦКК) вперше почали підтверджувати факти обстрілів з боку незаконних збройних формувань на окупованих територіях Донбасу.

Обстріли почали фіксувати в тому числі із заборонених Мінськими домовленостями озброєнь – 152-мм ствольної артилерії, 120-мм і 82-мм мінометів, повідомляє українська сторона в СЦКК, передає «Слово і Діло».

«Скоріш за все, причиною зміни їх відносин є те, що члени незаконних збройних формувань псевдореспублік уже настільки дістали всіх своїми протиправними діями, в тому числі й спостерігачів російської сторони СЦКК, що останні почали підтверджувати порушення «режиму тиші» з боку незаконних збройних формувань», – коментує дивну поведінку російських колег український представник СЦКК.

Динаміка обстрілів у зоні АТО: як бойовики нарощують вогневий тиск на ЗСУЗ моменту останнього вдалого обміну полоненими, в результаті якого в Україну повернулися Геннадій Афанасьєв та Юрій Солошенко, бойовики відчутно наростили кількість обстрілів у зоні АТО.

В повідомленні Центру також ідеться про те, що в результаті перевірки інформації про обстріл зі 152-мм гармат 2 серпня 2016 року міста Кадіївка (Стаханов), підконтрольного бандитам «ЛНР», встановлено, що такого обстрілу з боку ЗСУ не було.

«Сподіваємося, матеріали щодо цього випадку найближчим часом знайдуть своє відображення і в офіційному звіті СММ ОБСЄ», – відзначили в українській стороні СЦКК.

Раніше начальник Генштабу й головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко заявляв, що українські військові не піддаються на провокації російсько-терористичних військ і виконують міжнародні домовленості про припинення вогню, але залишають за собою право на адекватну відповідь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: