Карта АТО: ситуація на сході України станом на 3 серпня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 3 серпня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

Обстріли

За минулу добу в районі проведення антитерористичної операції російські окупаційні війська 71 раз відкривали вогонь по позиціях Сил АТО. Зокрема 26 разів на Маріупольському, 30 – на Донецькому та 15 – на Луганському напрямках.

Також з 11 години ранку до 20 години вечора тривали ворожі мінометні обстріли житлових районів населених пунктів поблизу Донецька. Наразі зафіксовано одинадцять мінометних обстрілів житлових кварталів Авдіївки, Опитного та Зайцевого загальною чисельністю 85 мін, з них 8 – калібру 120 мм, забороненого Мінськими домовленостями.

На Донецькому напрямку противник не припиняє збройні провокації на ділянці Красногоріка-Авдіївка-Горлівка. Тут російські окупанти застосували 120- та 82-мм міномети, гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю. Під Луганським та Майорським ворог вів вогонь із БМП. Найгарячіше було в Зайцевому – там ворог застосував заборонену Мінськими домовленостями надважку ствольну артилерію.

На Маріупольському напрямку ворог вів вогонь по українських опорних пунктах із мінометів різного калібру, гранатометів та кулеметів. Гаряче було і в Красногорівці. В Мар’їнці, Широкиному, Талаківці та Водяному ворог застосував бойові машини піхоти. У Мар’їнці, зокрема, зафіксовано танк та снайперський вогонь.

На Луганщині окупанти вели як прицільний так і хаотичний мінометний і гранатометний вогонь по Новозванівці та Кримському. Новоалександрівка й Золоте також потрапили під ворожий гранатометний вогонь. У Станиці Луганській ворог застосував БМП. В Новозванівці також активізувався снайпер.

В районі Донецька противник організував розвідувальні польоти БПЛА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: