Експерт розповів, яку гру веде Німеччина в питанні санкцій проти РФ

Читать на русском
Юрій Буздуганекономіст

Коли йдеться про те, що Європа змінила своє ставлення до санкцій, потрібно розуміти, що це не ЄС по-іншому реагує, а Німеччина.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів економічний експерт Юрій Буздуган, аналізуючи інформацію про те, що наступного року Захід може зняти санкції з одного із секторів економіки РФ, в той час як США виступили за посилення санкцій.

«У 1991 році почалося нове геополітичне протистояння. Це протистояння не між Україною та Росією, а між великими гравцями, зокрема Німеччиною та США. Воно сьогодні відбувається не на полі бою. Лише в РФ продовжують вважати, що головна війна ведеться танками. Німеччина кинула геополітичний виклик США, особливо в площині економіки та цінностей», – розповідає економіст.

Зараз, за його словами, до питання окупації Криму та відносин із РФ у Німеччини та США зовсім різне ставлення.

Експерт розповів, які санкції ЄС виснажать російську економікуЕкономіст поділився міркуваннями з приводу продовження санкції проти РФ та пояснив, які обмеження дійсно вдарять по російській економіці.

«США виходять із цінностей. Путін, захопивши Крим, порушив міжнародну систему права та міжнародну систему цінностей. Саме в цей момент проявилася різниця позицій США та Німеччини», – підкреслив він.

У цій ситуації, на його думку, позиція США – це збереження стабільності та міжнародної системи цінностей. В той час, як у цих умовах Німеччина просто не може діяти відкрито й заявляти про бажання зняти санкції.

«Німеччині необхідна перебудова сформованого балансу сил, великі зони контролю, більше повноважень у визначенні правил міжнародного обміну, на що вона зараз і націлена. Їй навіть потрібна агресивна РФ, яка зламає світовий порядок, але прямо підтримати її вона не може, розуміючи наслідки», – аналізує експерт.

Але те, що Німеччина не може про це говорити, не означає, що вона не може цього робити, констатував Юрій Буздуган.

Нагадаємо, 17 червня ЄС продовжив економічні санкції щодо тимчасово окупованого Криму. Також із 1 липня Євросоюз на півроку продовжив секторальні санкції проти Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: