Аналітик пояснив, чому восени курс може зрости до 30 гривень за долар

Читать на русском
Ерік Найманфінансовий аналітик

У зв'язку із ситуацією, що склалася, є підстави для коливань на валютному ринку.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів керівний партнер компанії Capital Times, фінансовий аналітик Ерік Найман, аналізуючи інформацію про те, що найближчий транш МВФ очікується наприкінці серпня-на початку вересня.

«Дійсно, вже з'являються побоювання з приводу того, чи зможе Національний банк восени утримати курс стабільним, тому що осінь може бути досить бурхливою», – констатував експерт.

«Грошей МВФ у серпні не буде з тієї причини, що просто не встигнуть ухвалити рішення та надіслати гроші. Ідеальний варіант – це вересень. Але вже зрозуміло, що й це малоймовірно. Україна втратила можливість взяти кредит МВФ цього року», – вважає Найман.

Причина такої ситуації, на думку аналітика, в провалі реформ.

«Річ не в пакеті законопроектів, які не встигли ухвалити. Потрібно розділяти те, що говорить влада, й те, що є насправді. МВФ вимагає реформу управління державними компаніями, державними фінансами, тому що зараз це основна загроза для Держбюджету України», – пояснює він.

Як підкреслив експерт, за такої ситуації цілком імовірно, що восени валютний коридор може бути в рамках 27-30 грн/дол.

Крім того, за словами глави Нацбанку, до кінця року Україна очікує отримати два транші в рамках програми EFF загальним обсягом $2,7 млрд.

Нагадаємо, раніше Валерія Гонтарева заявила, що НБУ більше не буде штучно утримувати фіксований курс гривні до долара.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: