Попри обіцянки Кубіва та Гонтаревої, Україна досі чекає на третій транш кредиту МВФ

Читать на русском
Міністр економрозвитку та голова Нацбанку провалили обіцянки про те, що Україна отримає черговий транш кредиту від МВФ у липні цього року.
Валерія Гонтарева і Степан КубівФото: "УНІАН"

Міністр економічного розвитку Степан Кубів провалив обіцянку про отримання Україною третього траншу кредиту Міжнародного валютного фонду в липні 2016 року.

Відповідну обіцянку очільника Мінекономіки «Слово і Діло» зареєструвало ще 25 травня. «Це буде в середині літа – отримання де-факто вже грошей», – сказав тоді Кубів.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів запевняє, що третій транш від МВФ буде в липні 2016 рокуСказано 25 травня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

6 червня аналогічну впевненість висловила й голова Національного банку України Валерія Гонтарева. «Вони (Рада директорів МВФ – Ред.) хотіли подивитися на новий уряд, та чи можна новому уряду довіряти», – сказала тоді вона, пояснюючи затримку в переговорах із МВФ.

І хоча 19 липня прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабмін фактично виконав усі необхідні заходи для продовження співпраці з МВФ, неможливість фактичного надходження грошей у зазначений термін констатував ще 28 липня заступник глави департаменту комунікацій МВФ Вільям Мюррей. За його словами, Рада директорів Фонду зможе розглянути питання надання Україні третього траншу макрофінансової допомоги не раніше середини серпня.

Таким чином, обіцянки відразу двох високопоставлених державних чиновників отримують статус «не виконано». У Кубіва ця обіцянка – восьма невиконана, у Гонтаревої – вже десята.

Нагадаємо, раніше голова Нацбанку зазначила, що до кінця року Україна чекає від МВФ 2,7 млрд дол.

Дізнатися про те, як виконують свої обіцянки члени Кабінету міністрів України, можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: