У разі перемоги Трампа Україна для нього припинить існувати – експерт

Читать на русском
Олександр Сушкоексперт з питань інтеграції

У разі перемоги Трампа США значною мірою усунуться з глобальної політики порівняно з усталеною традицією.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко, аналізуючи, як зміниться політика США щодо України в разі перемоги Дональда Трампа на президентських виборах.

«У разі перемоги на президентських виборах для Трампа Україна практично припинить існувати на політичних радарах. Він проводитиме досить ізоляціоністський курс», – констатував Сушко.

На його думку, потрібно розуміти, що у Трампа немає жодного інтересу в підтримці зовнішньої політики загалом, а підтримка США є важливим фактором. Для нас це поганий сигнал.

«З іншого боку, в разі його перемоги будуть уже інші обставини, де не потрібно буде займатися риторичним протистоянням зі своїми опонентами й, можливо, його політика буде більш раціональною, оскільки йому так чи інакше доведеться вибудовувати відносини з іншими глобальними лідерами», – міркує він.

Огризко: для РФ перемога Трампа – манна небесна, за яку вона боротиметьсяЕкс-міністр закордонних справ України проаналізував ситуацію з оприлюдненими даними WikiLeaks, які свідчать про сфальсифіковані результати Клінтон на праймеріз.

Експерт підкреслив, що зовнішня політика США розвивається в певному коридорі, який визначається американською традицією та консенсусом політичної еліти.

«Попри на те, що Президент має автономію, він навряд чи зможе проводити політику, яка не знайде підтримки в тому ж Конгресі», – пояснив Олександр Сушко.

Водночас, як вважає екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко, з огляду на заяви Трампа про відновлення звитяжної могутності Росії, ослаблення НАТО, для РФ його перемога – це манна небесна, за яку вона готова боротися.

Як відомо, нещодавно республіканці під тиском команди Трампа змінили програму партії щодо України. Заклик до надання летальної зброї був замінений на забезпечення «належної допомоги».

Крім того, Трамп виступив за перегляд санкцій щодо РФ, назвав Крим частиною Росії та заявив, що в Україні повний безлад.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: