Огризко: для РФ перемога Трампа – манна небесна, за яку вона боротиметься

Читать на русском
Володимир Огризкоекс - міністр закордонних справ

Передвиборча кампанія неможлива без спроб опонентів очорнити одне одного.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко, аналізуючи дані WikiLeaks про те, що Демократична партія США сфальсифікувала результати попереднього голосування.

«Нічого нового не відбувається. Це вже традиція, хоча, безумовно, погана, але характерна для всіх. Кому це вигідно? Питання риторичне, але очевидне. Враховуючи заяви Трампа про відновлення звитяжної могутності Росії, послаблення НАТО, для РФ це манна небесна, за яку вони готові боротися», – розповідає Огризко.

За його словами, виключати того, що за хакерським скандалом стоять російські спецслужби, не можна.

Президентські вибори у США: чия перемога вигідна Україні? ЕкспертПолітолог поділився міркуваннями щодо того, якою буде позиція Гілларі Клінтон щодо України в разі перемоги на президентських виборах у США.

«Зараз усе буде зрозуміло з того, як розвиватиметься ситуація далі, а вона прояснить уже з часом, що було насправді та хто вкрав інформацію», – зауважив він.

При цьому спеціаліст підкреслив, що варто врахувати той момент, що злиття інформації відбулося точно за графіком, оскільки все було напередодні з'їзду Демократичної партії.

«Розрахунок цілком зрозумілий та адекватний», – додав Огризко.

Проте, на його переконання, це навряд чи та тема, яка може суттєво підірвати позиції Клінтон.

«Це більше технічні речі, хоча є інформація про етичні моменти під час самої передвиборчої кампанії, але й вони особисто Клінтон не стосувалися. Це більше удар по партії, аніж по Клінтон», – проаналізував Володимир Огризко.

Нагадаємо, днями раніше WikiLeaks оприлюднила дані, що ставлять під сумнів правдивість перемоги кандидата на посаду президента США Гілларі Клінтон на праймеріз. Своєю чергою, штаб Клінтон запідозрив Дональда Трампа в зв'язках із російськими хакерами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: