Чим викликана цинічна риторика Трампа на адресу України? Експерт

Читать на русском
Олександр Сушкоексперт з питань інтеграції

США не переглянуть питання про Крим, тому що це загрожує основам їхньої зовнішньої політики.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко, аналізуючи заяву кандидата в президенти США Дональда Трампа про те, що він готовий розглянути питання визнання окупованого Криму частиною РФ.

«Очевидно, те, що зараз проговорюється як передвиборна риторика, в разі приходу до влади Трампа може бути змінено. Він не обіцяє визнати Крим, він готовий розглянути це питання», – підкреслив Сушко.

На його думку, вже найближчим часом будуть серйозні розмови на цю тему в Республіканській партії.

«В Америці є культура формування політики партії й одна людина, навіть кандидат у президенти, не вповноважена це міняти. В цьому питанні незабаром ми побачимо якусь корекцію», – вважає експерт.

Огризко: для РФ перемога Трампа – манна небесна, за яку вона боротиметьсяЕкс-міністр закордонних справ України проаналізував ситуацію з оприлюдненими даними WikiLeaks, які свідчать про сфальсифіковані результати Клінтон на праймеріз.

«Трамп – дуже складна фігура, крайній популіст, досить цинічний та безпринципний. Така риторика – це його політичний стиль і він навряд чи буде його змінювати», – додав Сушко.

Як пояснив експерт, така риторика в першу чергу орієнтована на критику Обами та його адміністрації.

«Мета подібних заяв – поставити під сумнів правильність політики нинішньої адміністрації. Зокрема, в питанні підтримки України. Це частина передвиборчої боротьби», – проаналізував ситуацію Олександр Сушко.

Додамо, за словами Трампа, питання санкцій проти РФ також буде переглянуте. При цьому політик заявив, що Володимир Путін не залучений до конфлікту в Україні й не планує відкритої агресії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: