Депутату райради Київської області, що тікав від поліції, «світить» 8 років

Читать на русском
В ніч на 29 липня на Окружній дорозі в Києві сталася ДТП за участю депутата Макарівської райради Матвія Євсеєнко від ВО Батьківщина.
фото з місця події

Депутату Макарівської райради в Київській області загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 8 років за порушення правил дорожнього руху.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Національної поліції України.

«Чоловік знаходиться в столичному ізоляторі тимчасового утримання. Вирішується питання про повідомленні йому про підозру», – йдеться в повідомленні.

У Нацполіціі уточнили, що запобіжним заходом депутату Матвію Євсеєнко, який став учасником ДТП під Києвом, може стати ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

Стаття також передбачає відповідальність у вигляді позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

ДТП: основні причини та наслідки автокатастроф в УкраїніДорожньо-транспортні пригоди в Україні лише за перше півріччя 2016 року стали причиною смерті майже 1,5 тисячі людей.

Нагадаємо, що в ніч на 29 липня на Окружній дорозі в Києві сталася ДТП за участю депутата Макарівської райради Матвія Євсеєнко від ВО «Батьківщина». Експертиза підтвердила 1,85 проміле алкоголю в його крові.

27-річний депутат, перебуваючи в нетверезому стані за кермом автомобіля Toyota Land Cruiser, намагався сховатися від поліції, виїхав на зустрічну смугу та скоїв зіткнення з автомобілем «Волга», який рухався йому назустріч.

Як повідомлялося 10 липня, в Харкові близько 4:00 сталася ДТП за участю патрульного автомобіля, в результаті якого дві людини загинули, ще п'ятеро отримали травми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: