Кавуни різко зросли в ціні

Читать на русском
Зростання ціни буде тимчасовим – на початку серпня слід очікувати відновлення негативної динаміки цін.

Господарства південних регіонів погоджуються відвантажувати кавун не дешевше 2,1-2,2 грн/кг, хоча на початку тижня ціна становила близько 1,6-1,7 грн/кг.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані Інформаційно-аналітичного центру «Шувар».

Сьогодні на торговому майданчику ОРСП «Шувар» кавуни пропонують по 3,5-3,7 грн/кг, тобто на 10-15% дорожче, ніж на початку робочого тижня. На ринку «Столичний» у Києві кавуни також виросли в ціні - до 3,5-4,0 грн/кг, а на ринку «Неочікуваний» в Херсонській області кавуни пропонують по 2,3-2,6 грн кг.

«За холодну весну виробники змушені були пересівати середні та пізні сорти кавунів. Відповідно, термін їх дозрівання змістився в середньому на 7-10 днів, а сезон реалізації раннього кавуна вже добігає кінця. Саме тому зараз ми спостерігаємо зменшення пропозиції на ринку, що в умовах стабільного попиту дозволяє виробникам підвищувати ціну», – пояснює експерт плодоовочевого ринку Східної Європи Тетяна Гетьман.

Мінагропрод підвищив прогноз щодо врожаю зерновихМіністерство аграрної політики та продовольства України підвищило прогноз щодо збору врожаю зернових із 60 млн тонн до 61 млн тонн.

Вона зазначила, що зростання ціни буде тимчасовим – на початку серпня слід очікувати відновлення негативної динаміки цін, але середня ціна на кавун все ж буде вище, ніж в минулі роки, через зменшення загальної пропозиції на ринку.

Як раніше повідомлялося, плодоовочевий індекс з 30 квітня по 6 травня 2016 року знизився відразу на 20,6%, що стало найбільш різким зниженням на споживчі товари за 2016 рік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: