«Укроборонпром» вбачає умисний підрив складу з боєприпасами поблизу Сум

Читать на русском
Роботи з утилізації боєприпасів проводилися в рамках тристороннього договору між Укроборонсервісом, NSPA та Міністерством оборони України.

Державна корпорація «Укроборонпром» розглядає три версії з вибухом боєприпасів поблизу Сум, у тому числі наявність стороннього вибухонебезпечного предмета, який спрацював у момент проведення підготовчих робіт.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу держкорпорації.

«Розглядаються 3 версії: самодетонація снаряда через зміни хімічних властивостей речовини протягом його зберігання; наявність стороннього вибухонебезпечного предмета, який спрацював у момент проведення підготовчих робіт; порушення правил безпеки під час виконання робіт», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що роботи з утилізації боєприпасів проводили в рамках тристороннього договору між «Укроборонсервісом», NSPA (Агентство НАТО з технічного обслуговування та постачання) та Міністерством оборони України.

В Україні немає підприємств, які виготовляють боєприпаси – військовийОбладнання з Лугансьного заводу було вивезено під виглядом гуманітарної допомоги

Раніше у військовій прокуратурі повідомляли, що утилізація боєприпасів проводилася з порушенням. Вибух розслідується за ч. 2 ст. 273 КК України – порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах, що спричинило загибель людей.

Нагадаємо, вчора на станції ДК «Укроборонпром» вибухнула авіаційна ракета, в результаті чого три людини загинули, серед них один представник НАТО. Ще двоє постраждалих із тяжкими травмами доправлені до лікарень Сум і Шостки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: