У Генпрокуратурі пояснили, чому підозра Онищенку ще не підписана

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі звинуватили працівників Антикорупційної прокуратури в складанні підозри Онищенку з недоліками.

Працівники юридичної служби Генеральної прокуратури України знайшли деякі неточності в тексті підозри народному депутату від групи «Воля народу» Олександру Онищенку.

Про це в прямому ефірі телеканалу «112 Україна» заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє «Слово і Діло».

«Я збирався підписати підозру Онищенку вже сьогодні (25 липня – Ред.), але, на жаль, працівники юридичної служби виявили ще низку незначних, але важливих недоліків у тексті підозри, складеному працівниками Спеціалізованої антикорупційної прокуратури», – зазначив Луценко.

За його словами, в тексті документа фігурувало формулювання «лідер угруповання», хоча, відповідно до закону, має бути «організатор злочинного угруповання». Луценко додав, що такі неточності можуть бути використані захистом Онищенка в суді.

Зняття недоторканності з Онищенка: як голосували народні обранці?Хто з народних депутатів підтримав усі три постанови щодо арешту та затримання нардепа Онищенка.

«Найближчими днями, сподіваюся, кожна сторона зробить свою роботу і я не просто з легким серцем, а в повній відповідності до чинного законодавства підпишу підозру Онищенку», – заявив генпрокурор.

Нагадаємо, раніше народні депутати проголосували за зняття недоторканності та дозвіл на арешт нардепа Олександра Онищенка, головного фігуранта справи про розкрадання в ПАТ «Укргазвидобування».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: