Експерт розповів, які ризики для АП можуть бути в розслідуванні справи Онищенка

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Безумовно, є зв'язок «газової справи» Онищенка з лідеркою «Батьківщини» Тимошенко.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Ігор Петренко, аналізуючи «газову справу» нардепа Олександра Онищенка.

«Що б там не казали, Тимошенко та Онищенко пов'язані. Онищенко є одним зі спонсорів політичної сили Тимошенко. Можливо, не найголовнішим, але велика частка за ним», – констатував Петренко.

Крім того, як розповів експерт, Онищенко виступав одним із головних переговірників між Адміністрацією Президента та «Батьківщиною».

«Саме він збирав голоси від «Батьківщини», в тому числі за судову реформу, й у цьому його заслуга перед АП», – зазначив політичний експерт.

Тому, з одного боку, як пояснив він, зараз для Президента це можливий ризик втратити таку комунікацію, але з іншого – це можливість вдарити по оточенню Тимошенко, тому що вона зараз набирає рейтинг.

НАБУ оприлюднило детальну інфографіку щодо «справи Онищенка»НАБУ оприлюднило детальну інфографіку щодо досудового розслідування «газових схем», до яких може бути причетним нардеп Олександр Онищенко.

«Тиснути на конкурента через Онищенка, людину, яка забезпечує комунікацію та дає можливість депутатам із «Волі народу», «Відродження», які на нього орієнтуються, голосувати за законопроекти АП та Кабміну, – досить суперечливий момент», –проаналізував Ігор Петренко.

За його словами, АП в будь-якому разі потрібні голоси «Волі народу» та «Відродження», оскільки без них 226 голосів не зібрати.

Нагадаємо, раніше Юлія Тимошенко заявляла, що вважає справу проти Онищенка замовною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: